Keep Calm

Just another WordPress.com site

Isu Mesir – Bangunkanlah Khilafah (Negara Islam ‘sebenarnya’) February 13, 2011

Filed under: Share wif others — bleibruhig @ 2:34 am

Assalammualaikum….

Sudah lama tidak ber’blog’. Sibuk dgn urusan dunia yang xpernah habis…..Dalam kesibukan ku meniti hari2 untuk menghadapi final exam, aku dikejutkan dengan apa yang terjadi di Mesir. Ramai jugak rakan2 ku di Mesir dan yg terdekat skali adalah anak2 jiranku merangkap guru mengajiku (teringat ms kecil dulu slalu kene marah ngn “cik Ro” guru ngajiku yang garang.hehehe). Ada 3 orang anaknya yg msh menuntut di Mesir dalam bidang pengajian Islam. Aku masih xpasti sudah selamat balik ke rumah ke tidak. kene call mak aku ni bertanyakan khabar berita. Oklah. Berbalik pada isu Mesir ini, aku xpandailah nak komen sgt tp aku apa yg aku paham semua ini terjadi disebabkan sistem pemerintahan mereka yg berlandaskan kapitalisme dan mgikut telunjuk org kafir (US). Walaupun kononnya Mesir dilabelkan sebagai negara Islam. Walhal negara Islam pada namanya saja. Samalah seperti negara M.Hehehe.paham2 sendirilah ye. Hmmm….aku pun skrng ni tgh sibuk. X sempat nak tulis panjang2. Tapi di sini aku nak kongsi artikel SN yang membincangkan pasal isu Mesir ni. So, marilah sama2 menghayatinya dan renungkn bersama.

Wasalam.

SN247 – MESIR – BANGKITLAH MENUJU PERUBAHAN HAKIKI DENGAN KHILAFAH!.